recept: Carbonara enligt Lina

 

lite bortglömd färdigkokt pasta, ev med lite spenat också (det blir extra nyttigt då!)

ca 1 dl vegetarisk bacon

lite smulad fetaost (gärna med vitlök/peperoni-smak, vi har det på malmborgs, it’s gorgeous!)

persilja efter smak o behag

ett litet ägg

en tredjedels gul lök

en liten klyfta vitlök

lite champinjoner

flytande smör (går bra med annat matfett, vad som helst)

(svartpeppar)

 

 

Skiva och stek champinjonerna lite utan fett. Häll på lite flytande smör. Hacka och blanda i löken och vitlöken. Släng på baconbitarna. Obs: att du inte ska salta! Baconbitarna är redan salta i sig!

Stek lite. Ös på med spaghettin. Låt den bli varm, det tar inte så lång tid, kanske några minuter bara. Blanda väl. Och så på med persiljan också. Häll upp på en djup tallrik. Nu kommer ägget. Våga! Det ska knäckas rått alltså, blandas om med alltihopa. Jo, det blir gott! Om du har svartpeppar, ös på med lite nu. Svartpeppar förhöjer alltid. Men det är en sån grej jag alltid glömmer köpa hem… Och så smula över osten. Inte för mycket, bara lite grann. Mest för att det annars blir lite läskigt med ägget. Och pasta utan ost känns tomt, eller hur?

Så. Nu kan du äta. Det är fett med citronvatten till.

Obs: att det känns lite grann som att vara på restaurang, eller hur? Blunda och fantisera om vin. Eller ta.