Om Lina

Jag heter Lina Arvidsson och är författare, skrivpedagog, estradpoet och kassörska på Ica.

Utgivning
2012 kom min debutroman ”Det borde finnas regler” ut på Gilla böcker förlag. Den handlar om Mia och Mirjam som bor i en liten håla och väntar på att det nya livet ska börja. Boken är rekommenderad från 12 år men passar alla som vill fly vuxenvärlden ett tag. ”Det borde finnas regler” blev långfilm 2015, med manus och regi av Linda-Maria Birbeck (”Som en Zorro), producerad av Mint AB (som även var med och gjorde ”Känn ingen sorg”). Den går att se t ex här, för alla som har lånekort på biblioteket.

Min andra bok är en erotisk bok heter ”Säg inte det här till någon”, och är skriven för en vuxen publik. Alltså något helt annat. Jag har därför valt att ge ut den under namnet Ariel Held, läs mer om det under fliken Om Ariel här ovan. Boken kom ut på Vertigo förlag 2014.

Pressbilder hittar du här!

Utbildning
Jag har läst flera skrivarutbildningar, först på Glimåkra folkhögskola, sedan Kreativt skrivande på Växjö Universitet (numera Linnéuniversitetet), kulturjournalistik på Malmö högskola och skrivpedagog på Skurups folkhögskola.

Jag har även bakgrund inom teatern, där jag läste bland annat på Molkoms folkhögskola och Spegelteatern i Stockholm.

Övrigt sånt jag gör

Som estradpoet har jag varit aktiv sedan 2005. Jag har tidigare varit aktiv i Malmös största poesiförening Ord På Scen, vi arrangerade SM i poetry slam 2013 och har regelbundna poesikvällar och tävlingar på Moriskan och Café Barbro. Min bästa placering i poetry slam är när jag kom tvåa i lagfinalen i Visby 2011, med lag Gatsby. Numera tävlar jag sällan, men det händer att jag uppträder.

För några år sen samarbetade jag tillsammans med musikern Johan Svensson och vi satte ihop poesiföreställningen ”Undervattensleken”, en abstrakt diktsvit om att testa sina sexuella gränser. Den har uppförts på scen i bland annat Malmö och Växjö. Jag läste den till en ljudmatta av musik och olika vattenljud. 2018 testade jag att kombinera skräck och poesi, i långdikten ”Fredagen den trettonde” som utforskar teman som våld, sexualitet och kvinnorollens utveckling i slasherfilm. Den har uppförts på scen i Malmö och Göteborg.
Från Undervattensleken, foto Lovisa AppelkvistTidigare har jag recenserat böcker för dagensbok.com, Sveriges äldsta litteratursajt. Numera är jag återkommande gästrecensent.
Som författare och skrivpedagog gör jag då och då författarbesök och håller workshops i skrivande. De senaste åren har jag hållit workshops i poetry slam, skräckpoesi samt haft kursverksamhet i att skriva erotik. Vitt skilda ämnen alltså, men alla har skrivandet gemensamt! Är du intresserad av att boka mig går det bra att göra det här. 
Det går även bra att anlita mig som skrivpedagog för ditt manus. Se här för mer information om det.
Aktuellt
I oktober kommer jag ut med en ny bok! Det blir en novellsamling. Läs mer om det här.
facebook: Lina Arvidsson
                  Ariel Held

<