Om Lina

Lina i Hattstugan, foto Lovisa AppelkvistJag heter Lina Arvidsson och är författare, skrivpedagog, estradpoet, recensent och då och då kassörska på Ica.

Utgivning
2012 kom min debutroman ”Det borde finnas regler” ut på Gilla böcker förlag. Den handlar om Mia och Mirjam som bor i en liten håla och väntar på att det nya livet ska börja. Boken är rekommenderad från 12 år men passar alla som vill fly vuxenvärlden ett tag.

 

Min andra bok är en erotisk bok heter ”Säg inte det här till någon”, och är skriven för en vuxen publik. Alltså något helt annat. Jag har därför valt att ge ut den under namnet Ariel Held, läs mer om det under fliken Om Ariel här ovan. Boken kom ut på Vertigo förlag 2014.

Pressbilder hittar du här!

Utbildning
Jag har läst flera skrivarutbildningar, först på Glimåkra folkhögskola, sedan Kreativt skrivande på Växjö Universitet (numera Linnéuniversitetet), kulturjournalistik på Malmö högskola och skrivpedagog på Skurups folkhögskola.

Jag har även bakgrund inom teatern, där jag läste bland annat på Molkoms folkhögskola och Spegelteatern i Stockholm.

Övrigt sånt jag gör

Som estradpoet har jag varit aktiv sedan 2005. Jag är med i Malmös största poesiförening Ord På Scen, vi arrangerade SM i poetry slam 2013 och har regelbundna poesikvällar och tävlingar på Moriskan och Café Barbro. Min bästa placering i poetry slam är när jag kom tvåa i lagfinalen i Visby 2011, med lag Gatsby.

För några år sen samarbetade jag tillsammans med musikern Johan Svensson och vi satte ihop poesiföreställningen ”Undervattensleken”, en diktsvit om att testa sina sexuella gränser. Eventuellt kommer det fler såna samarbeten i framtiden.

 

Från Undervattensleken, foto Lovisa AppelkvistRegelbundet recenserar jag även böcker för dagensbok.com, Sveriges äldsta litteratursajt. Vi recenserar en bok per dag och har över 30 000 unika och återkommande läsare per månad. Jag har recenserat för dagensbok sedan 2010. Ibland gör jag författarintervjuer och skriver artiklar också.
Som författare och skrivpedagog gör jag då och då författarbesök och håller workshops i skrivande. Jag har även hållit workshops i poetry slam, då ofta tillsammans med Lovisa Appelkvist. Är du intresserad av att boka mig går det bra att göra det här.
Aktuellt
just nu är att ”Det borde finnas regler” har blivit långfilm, med manus och regi av Linda-Maria Birbeck (”Som en Zorro), producerad av Mint AB (som även var med och gjorde ”Känn ingen sorg”). Biopremiär i Sverige oktober 2015.

 

<