Anlita mig som din lektör!

24/3 ’19: Just nu tar jag inte emot några manus pga utbrändhet.

Jag tillgänglig som lektör, om du har ett manus som du vill ha nya ögon på! Jag är utbildad skrivpedagog, och van vid skrivandet genom det egna arbetet och genom att läsa och ge respons på vänners och kollegors manus sedan flera år tillbaka. Har även hållit diverse kurser i skrivande. Jag tar mig gärna an alla möjliga skönlitterära texter (dock inte poesi).

Linas respons var ovärderlig för mig när jag skrev manuset till det som senare blev min debutroman ”En svensk kändis”. Lina är utmärkt på att identifiera styrkorna i en text och ringa in element som inte passar in i helheten. Tack vare Linas respons lyckades jag komma vidare med min text och våga tro att den faktiskt skulle bli en bok.

Alma Kirlic

Upplägget är så här:

Du hör av dig med en förfrågan till min mail, lina.arvidsson@dagensbok.com. Jag tackar ja, och steg nummer två är då att du skickar din text via post till mig, i Times New Roman, 1,5 i radavstånd, marginaler minst 3 cm. Glöm inte att sidnumrera!

Jag tar 2-3 veckor på mig med mitt svar. Jag har två paket att välja på. Det första innefattar 1. ett utlåtande om texten som helhet, med nedslag på detaljer, 2. tips på hur din text kan bli bättre. Jag är ingen domare i Idol eller något sådant, utan min respons syftar till att hjälpa ditt manus framåt till att bli sitt allra bästa jag. Jag brinner för att peppa folk att skriva.

Eftersom jag tror att kommunikation öga mot öga är bra, föreslår jag att lektörsutlåtandet levereras både via mail och genom att man ses över en fika och pratar om det. Detta ingår i priset. Om du inte har möjlighet att ses i verkliga livet kan vi ta det via telefon eller Skype.

Skillnaden på Paket 2 är att du då även kommer att få alla markeringar jag gjort i ditt manus, med stavfel, syftningsfel, rubbet. Det är helt enkelt en mer detaljerad respons, petigare, för dig som vill ha det. Den liknar mer redaktörens arbete och gör det lättare för dig i redigeringen sedan.

Paket 1

Fast pris: 3000 kr
Rörligt pris: 10 kr per sida
Prisexempel manus 250 sidor: 3000 + 2500 = 5500 kr.
Alla priser är inklusive moms.

Paket 2

Fast pris: 5000 kr
Rörligt pris: 10 kr per sida
Prisexempel manus 250 sidor: 5000 + 2500 = 7500 kr.
Alla priser är inklusive moms.

Hör av dig!

Tack vare Lina Arvidssons respons på mina texter vågade jag släppa sargen och skriva klart romanen som idag finns utgiven i Sverige och även i andra länder.

Eva Ludvigsen

Lina är en noggrann läsare. Efter att jag fått respons av henne vet jag vad jag behöver jobba vidare med, men jag är också sugen på att göra det. Hon lyfter nämligen inte bara fram textens svagheter utan hittar också dess styrkor. Efter att manuset nagelfarits av henne är jag peppad på att jobba vidare, och det är ju kanske viktigast av allt! Jag ber alltid Lina att läsa mina manus. Hennes hjälp är ovärderlig för mig!

Lisa Zetterdahl